Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Een blog: Fysiotherapie in deze bijzondere tijd.

Een blog van Gertrude:

Fysiotherapie in deze bijzondere tijd.

Gelukkig hebben we de afgelopen weken weer mogen werken op de praktijk.

Ik vond het heerlijk om in de week van 11 mei weer met mijn autootje naar Barneveld te rijden. Het is fijn om je patiënten na een groot aantal weken weer live te mogen zien en weer te kunnen behandelen en natuurlijk weer helemaal leuk om een aantal van je collega’s te zien.

We zijn in de afgelopen weken zeer creatief geweest om onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen en te instrueren. Heel wat uurtjes heb ik vanuit mijn thuis in Bodegraven met de laptop door middel van beeldbellen mijn best gedaan om de klacht goed in kaart te brengen en de juiste oefeningen en adviezen te geven. Het was leuk om te zien hoe goed ook iedereen het initiatief nam om apps te downloaden, zijn oefeningen online te bekijken en ook dagelijks te doen. Top!

Voor mij is dit mijn eerste jaar bij Centrum Evers; In september 2019 zijn de eerste oriënterende gesprekken geweest om te kijken wat ik als bekkenfysiotherapeute voor de praktijk zou kunnen betekenen. De gesprekken waren positief en op 1 november 2019 ben ik gestart op de locatie de Burgt op de dinsdag en de woensdag.

Samen met Sabine dragen wij zorg voor de patiënten met klachten van het bekken en/ of de bekkenbodem.

Hoe kom je tot een keuze om bekkenfysiotherapeute te worden?

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute in Utrecht. De keuze om je te verdiepen in de problematiek van het bekken en de bekkenbodem stond nog in de kinderschoenen en er was nog geen Masteropleiding voor de bekkenfysiotherapie. In de jaren daarna heb ik de cursussen die aangeboden werden op dit gebied gedaan. Hiervoor moesten wij regelmatig op cursusweekend in Gent. Niet ongezellig hoor!

In de periode 1990-2002 heb ik in Woerden in het ziekenhuis gewerkt op de afdelingen Interne/ Long en IC. Verder werd ik regelmatig opgeroepen voor de afdeling gynaecologie. Zodoende is mijn interesse voor de bekkenfysiotherapie ontstaan. Naast het klinische werk, kwamen er steeds meer patiënten met klachten rondom de zwangerschap bij ons op de polikliniek. In deze periode gaf ik naast mijn werk op de praktijk 2 avonden per week zwangerschapscursussen en babymassage.

Eind 2002 ben ik gaan werken in de particuliere praktijk in Bodegraven. Heerlijk in mijn eigen woonplaats en dat is met een gezin met jonge kinderen heel fijn. In deze praktijk werk ik nog steeds 2 dagen per week als algemeen fysiotherapeute en als bekkenfysiotherapeute.

Doordat onze 3 dochters nu een stuk ouder zijn en studeren, heb ik meer ruimte gekregen om mijn vak uit te oefenen. Dit doe ik met veel plezier. Het leuke aan mijn werk vind ik om samen met jou te zoeken naar een oplossing van jouw klacht door middel van gerichte oefeningen en passende adviezen voor je werk en/ of sport. Juist een moeilijke puzzel op bekken-en bekkenbodemgebied vind ik een uitdaging.