Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Doorstuderen als fysiotherapeut

Binnen Centrum Evers is het dit keer aan mij om wat te vertellen over de studie die ik volg. Na een leerzame stage en een jaar werkervaring bij Centrum Evers was het voor mij tijd om te gaan doorstuderen.

Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met manuele therapie, een ding wist ik zeker, dat wil ik ook! Ik ben mij vervolgens gaan verdiepen in de master manuele therapie, en heb ik daaropvolgend de open dag bezocht. Maar na een tip van een vriendin (collega fysiotherapeut/osteopaat) en mijn oom (chiropractor) ben ik toch gaan kijken bij de open dag van osteopathie. Ik was direct verkocht.

In 2019 ben ik begonnen aan de vierjarige master aan de International Academy of Osteopathy. Inmiddels zit ik alweer in het laatste gedeelte van mijn studie. Ik verwacht in juli klaar te zijn met deze master.
Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik ontzettend veel geleerd.

De opleiding osteopathie is zeer breed, zo bleek dat het manuele aspect ook flink aan bod zou komen. Het mobiliseren en manipuleren (kraken) is ook een belangrijk aspect binnen de osteopathie. Tijdens de studie gaat er ontzettend veel aandacht uit naar de anatomie van het lichaam. Daarnaast gaat er aandacht naar de neurologie, doorbloeding, voeding, beweging, fascia en bindweefsel, leefstijl, mogelijke rol van organen, de schedel en het kaakgewricht.

Met al deze kennis kun je als osteopaat vanuit deze bovenstaande aspecten naar een klacht kijken. Een osteopaat gaat opzoek naar de oorzaak van een klacht, en bekijkt/behandelt het lichaam daarbij in zijn geheel.

In de aankomende tijd zal ik jullie meenemen in de osteopathie met concrete voorbeelden.

Tot de volgende keer.

Willem