Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Update Corona regels; mondkapje ja of nee?

Sinds 6 november geldt in openbare gelegenheden en bij contact beroepen een mondkapjes plicht. Nu valt fysiotherapie niet onder contactberoepen maar onder medische beroepen (zorgaanbieders).  Zorgaanbieders, zoals de huisarts en de tandarts, mogen zelf bepalen of je in hun praktijk een mondkapje op moet (bron: rijksoverheid.nl).

Mondkapje ja of nee?

Binnen Centrum Evers vragen we iedereen zowel in de openbare ruimtes als in de behandelkamers een mondkapje te dragen. Zo waarborgen we optimaal de veiligheid van onze medewerkers en cliënten. Tijdens het sporten mag het mondkapje af. Er dient dan wel 1,5 meter afstand gehouden te worden ten opzichte van anderen. Doordat wij met verschillende groepen en locaties werken zijn er enkele uitzonderingen.

Fysio Fitness

Bij de Fysio Fitness wordt er gesport onder begeleiding van een fysiotherapeut. Aangezien dit op basis van abonnementen gaat, valt dit onder sportbeoefening en niet onder fysiotherapie. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar (bron: rijksoverheid.nl). Voor de start van de Fysio Fitness zullen wij aan alle deelnemers een coronatoegangsbewijs vragen. Na het scannen hoeft de deelnemer geen mondkapje meer te dragen en/of afstand te houden t.o.v. anderen. Ben jij deelnemer en zie je het niet zitten om een coronatoegangsbewijs te tonen? Neem dan contact op met onze financiële administratie om het abonnement tijdelijk stop te zetten.

Hydrotherapie

Zwemmen in zwembaden valt onder de binnen sporten, vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht (bron: rijksoverheid.nl). De hydrotherapie lessen vallen hier ook onder. De fysiotherapeut die de les geeft zal bij de ingang het coronatoegangsbewijs scannen. Na het scannen hoeft de deelnemer geen mondkapje meer te dragen en/of afstand te houden t.o.v. anderen. Ben jij deelnemer en zie je het niet zitten om een coronatoegangsbewijs te tonen? Neem dan contact op met onze financiële administratie om het abonnement tijdelijk stop te zetten.

Locatie Do-it

Een aantal van onze therapeuten werken op locatie Do-it. De behandelkamer is daar in de sportschool gevestigd. De cliënten van Centrum Evers die op deze locatie komen, wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs te tonen. In dit geval kunnen ze vrij bewegen en hoeven zij geen mondkapje op. Wanneer een van onze cliënten geen coronatoegangsbewijs kan tonen, dan mag deze wel naar binnen met mondkapje, welke hij of zij dan ook tijdens het sporten ophoudt. Dit geldt enkel voor cliënten van Centrum Evers en niet voor sporters die komen bij Do-it.