Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Ergotherapie voor kinderen

Ergotherapie kan helpen bij het uitvoeren van alledaagse handelingen.

Wat is ergotherapie voor kinderen

Wanneer een kind moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, dan kan ergotherapie hierbij helpen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het verwerken van zintuiglijke prikkels of moeite hebben met de fijne motoriek. Hierdoor kunnen zij zich minder goed ontwikkelen op het gebied van spel, bewegen, schoolse vaardigheden of zelfredzaamheid. Voorbeelden van activiteiten zijn; Meedoen en opletten in de klas, aan- en uitkleden of spelen.

Een ergotherapeut kan een kind behandelen en adviezen geven aan de omgeving. In sommige gevallen is een hulpmiddel nodig, zoals een speciale stoel. Een ergotherapeut kan ondersteunen in het aanvragen en gebruiken van het hulpmiddel.

Een ergotherapeut kijkt eerst mee op de plek waar het probleem zich voordoet, dit kan thuis of op school zijn. Daarna kan de behandeling thuis, op school of in de praktijk plaatsvinden. Indien gewenst of nodig, wordt er samengewerkt met kinderfysiotherapie Barneveld. Door de behandeling met meerdere disciplines te geven, kan een zo volledig mogelijke behandeling gegeven worden.

Voor vragen over ergotherapie kunt u ons bellen, of een email sturen naar ergotherapie@centrumevers.nl

Tarieven

Bekijk de tarieven en vergoedingen hier.  Voor ergotherapie is een verwijzing van de huisarts niet verplicht. Het kan voorkomen dat de ergotherapeut je vraagt om alsnog een verwijzing aan te vragen. Ergotherapie zit in de basisverzekering. Je hebt recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Jouw eigen risico is hierbij van toepassing. Sommige verzekeraars vergoeden extra uren ergotherapie in de aanvullende verzekering.

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

  • DD dash MM dash JJJJ

Elja Brunekreeft

Ergotherapie

e.brunekreeft@centrumevers.nl

“"Elja is een waardevolle aanvulling voor de ergo!"”

Joyce van Tellingen

Ergotherapie

j.vantellingen@centrumevers.nl

“Joyce is altijd onvoorwaardelijk positief.”

Testimonial

Mw. Mieke Rietkerk-Roos (59) uit Rotterdam

Revalidatie

“Als Rotterdamse ben ik heel goed ontvangen in Barneveld Reva Centrum. De sfeer is uitstekend. Voel me nu nog niet geweldig, maar dat kost tijd en geduld. Nu ik toch na zoveel weken weer minder ben geworden hou ik de moed er wel in. Nu nog extra gesprekken met de psycholoog en fysio sporten hoop ik me weer snel beter te voelen.”