Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Blog: Bewegen als doel?

Een blog geschreven door Willem:

Begin oktober heb ik samen met de stuurgroep de Hoge Veluwe Loop 2019 georganiseerd. De Hoge Veluwe Loop is een hardloop evenement voor iedereen.

Zelf was ik actief bij de Start en Finish. Ruim 2400 mensen kwamen bij elkaar om te bewegen, vaak met een persoonlijk doel. Deze doelen lopen behoorlijk uit een. Een persoonlijk record lopen op een bepaalde afstand, afvallen, fitter worden, enzovoorts.

Wat mij opviel was dat de mensen die over de finish kwamen over het algemeen blij waren dat ze binnen kwamen. De tijd en plek was van ondergeschikt belang.

Binnen de fysiotherapie wordt er veel geadviseerd om meer te gaan bewegen. Dat komt omdat bewegen meerdere gezondheidsvoordelen bied, en positief kan bijdragen aan het herstel en vermindering van klachten. Wanneer mensen enkel meer bewegen als doel hebben zal dit vaak moeilijker gaan.

Belangrijker is dat bewegen een middel wordt om een doel te behalen. Net zoals dat dit bij veel mensen die aan de Hoge Veluwe Loop mededen het geval was. Probeer dus vooral goed na te denken waarom je beweegt en wat je doelen hiervan zijn. Bewegen is dan nóg leuker!