Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in het onderbeen

Pijn in het onderbeen ontstaat meestal als gevolg van een spierblessure.

De oorzaak van pijn in het onderbeen

Pijn in het onderbeen is vaak een gevolg van een spierblessure. De spierblessures ontstaan door overbelasting. Dit soort klachten zien we met name bij sporters.

Anatomie

Het bovenbeen bestaat uit twee botten het scheenbeen en het kuitbeen. Aan de bovenzijde vormen deze samen een klein gewrichtje, net onder de knie aan de buitenzijde. Onderaan vormen deze twee botten samen de vork naar de enkel.  Tussen de twee botten zit bindweefsel om ze aan elkaar te houden. Veder wordt het onderbeen gevormd door verschillende spieren die zowel over het kniegewricht als over het enkelgewricht kunnen lopen.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in het onderbeen kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de onderbeen pijn zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw onderbeen pijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Peesontsteking

   Pezen bevinden zich aan het uiteinde van spieren en zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. Een pees kan gaan ontsteken en hierdoor pijnklachten veroorzaken. Lees meer over peesontsteking.

  • Shinsplints

   Shinsplints, ook wel beenvliesontsteking of scheenbeenirritatie genoemd, is een overbelastingblessure bij hardlopers. Lees meer over shinspints.

  • Zweepslag

   De zweepslag is een spierblessure die vaak voorkomt in de kuit. Lees meer over zweepslag.

Behandeling en herstel

Bij pijn in het onderbeen gaat het meestal om spierblessures. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Dry needling– Medical taping
– Fysiotherapie– Sportfysiotherapie
– Loopanalyse

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Jaela van der Heijden

Fysiotherapie
Manuele therapie i.o.
Revalidatie

j.vanderheijden@centrumevers.nl

“Heel open en spontaan.”

Testimonial

Dhr. Gert Uleman (51) uit Barneveld

Revalidatie

“Bij Centrum Evers weten ze hoe ze moeten omgaan met mensen die daar komen voor een revalidatie behandeling. Heb zelf ervaren dat je de juiste steun en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als je het even niet meer ziet zitten passen alle medewerkers zich daar bij aan en gaan later als het weer goed gaat, weer langzaam opbouwend door. Kortom alle lof voor alle medewerkers die geholpen hebben bij mijn revalidatie.”