Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Pijn in de heup

Pijn in de heup komt veel voor op alle leeftijden.

De oorzaak van pijn in de heup

Heup gewricht met diepliggende musculatuurPijn in de heup komt veel voor op alle leeftijden. De heuppijn is vaak het gevolg van slijtage (artrose), slijmbeursontsteking, verwonding of een aangeboren afwijking.

Anatomie

Het heupgewricht bestaat uit twee delen: de kom in het bekken en de kop van het dijbeen. Het is een kogelgewricht, dat is opgebouwd uit een kop en een kom. De ronde kop van het dijbeen draait in de kom van de bekken. Het gewricht kent hierdoor veel bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Aan de voor- en achterkant van het gewricht zijn stevige gewrichtsbanden bevestigd. De banden maken het gewricht zeer stabiel en beweeglijk. De spieren rond de heup spelen een belangrijke rol bij het rechtop staan en lopen. Als deze spieren sterk zijn, is de stabiliteit groter.

Aandoeningen

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in de heup kan ontstaan. Elke aandoening heeft zijn eigen specifieke oorzaak en ook zijn eigen klachtenbeeld. Door de plek waar de pijn in de heup zich manifesteert en het soort pijn, kan vaak al onderscheid worden gemaakt wat de oorzaak van jouw heuppijn is.

De meest voorkomende oorzaken zijn:

Behandeling en herstel

Bij pijn in de heup gaat het meestal om spier- of peesblessures. Bij ons vind je hiervoor meerdere technieken om dit te behandelen. Wij hebben de volgende specialisten in huis:

– Dry needlingGeriatrie
EchodiagnostiekLoopanalyse
Fietsmeting– Manuele therapie
FysiotherapieSportfysiotherapie

 

Afhankelijk van jouw klachten kan de ene therapie beter aanslaan dan de andere therapie. Jouw fysiotherapeut zal inschatten waar jij het best mee geholpen bent.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

David Hemstede

Fysiotherapie
Sportfysiotherapie

d.hemstede@centrumevers.nl

“Zijn doorzettingsvermogen en drive om te presteren op een positieve manier.”

Testimonial

Mw. Kim Schalkoort (42) uit Barneveld

Fysiotherapie

“In de afgelopen jaren ben ik diverse keren voor verschillende klachten bij Centrum Evers geweest. Voor mij de meest logische stap: zeer professioneel, cliënt-vriendelijk, netjes en een afspraak kon ik altijd snel maken. Voor mijn schouderklacht ben ik een half jaar behandeld door Theodora. Zij is erg betrokken bij haar cliënten, maar weet ook door te pakken in situaties en weet waar ze over praat. Een super lieve meid die mij duidelijke uitleg heeft gegeven en doorzette waar ik soms geen verbetering merkte.”