Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Ganglion

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof.

De oorzaak van een ganglion

Het ontstaan van een ganglion heeft meestal geen duidelijke oorzaak.

Anatomie

Een ganglion is een omkapselde holte die gevuld is met gewrichtsvloeistof. Het ganglion ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede.

Klachten

De klachten zijn meestal niet aanwezig. In sommige gevallen veroorzaakt een ganglion pijn. Door de plaats van de zwelling wordt deze vaak als hinderlijk ervaren. Een aanvullend onderzoek is meestal niet nodig.

Behandeling en herstel

Behandeling is zeker niet altijd nodig als je geen klachten hebt. Vaak is het stellen van de diagnose en geruststelling voldoende: een ganglion kan op termijn vanzelf verdwijnen. Indien de zwelling hinderlijk of pijnlijk is, kan een andere behandeling nodig zijn. Echter, geen enkele behandeling kan een blijvend resultaat garanderen. De meest toegepaste behandelingen zijn het leegzuigen of het operatief verwijderen van het ganglion.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Laat je goed informeren, meestal is behandeling niet nodig.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Freek Hebing

COPD
Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Anoniem (39) uit Nijmegen

Krullaards

“Het is alweer enige tijd geleden dat ik op het KPR-apparaat heb gestaan. In eerste instantie met verbluffende resultaten ten aanzien van rug- en nek-klachten. Reden dat ik nu schrijf is om te laten weten dat ook mijn 'levensbepalende' restless legs in de opvolgende maand is opgelost. Dat betekent dat ik nu weer goede nachtrust heb en geen dagelijkse medicatie meer nodig heb!! Ik heb hier circa 8 jaar zeer veel last van gehad.”