Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Haglundse exostose

Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat dan wordt dit Haglundse exostose genoemd.

De oorzaak van Haglundse exostose

De oorzaak van Haglundse exostose is langdurige druk op de hiel door bijvoorbeeld te kleine schoenen of door een te hard hielstuk in de schoen. Het onderhuidse weefsel raakt hierdoor geïrriteerd waardoor de zwelling op de hiel steeds groter wordt.

Anatomie

Een exostose is een uitsteeksel van het bot wat kan ontstaan door druk op bepaalde plekken van het bot. Wanneer bij de aanhechting van de achillespees aan de achterzijde bij de hiel een zwelling ontstaat dan wordt dit Haglundse exostose genoemd. De aandoening is genoemd naar orthopedisch chirurg Haglund die voor het eerst de zwelling beschreef in 1924.

Klachten

De klachten kunnen zowel aan één als aan beide hielen voorkomen. Meestal is er pijn, zwelling en roodheid aan de hiel waardoor het lopen in strak, sluitend schoeisel last geeft. Het lopen op blote voeten of slippers kan de klachten helpen verbeteren. Lichamelijk onderzoek is meestal voldoende om een Haglundse exostose vast te stellen.

Behandeling en herstel

Aangepaste schoenen of het uitbuigen van de hak van de schoen door een orthopedisch schoenmaker kan helpen om de ontstekingsklachten te verbeteren. Als dit niet helpt dan kan er gekozen worden voor een operatie om het probleem op te lossen.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten:

  • Tijdelijk lopen op slippers of blote voeten kan de klachten verminderen.
  • Aanpassingen in jouw huidige schoenen kunnen helpen om de klachten te verminderen.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Kelly Eijsing – Oevering

Dry Needling
Fysiotherapie
Manuele therapie

k.oevering@centrumevers.nl

“Een zeer krachtige persoonlijkheid waar ze altijd vanuit werkt.”

Testimonial

Mw. Gerda van Tongeren (44) uit Ederveen

Krullaards

“Al jaren lopen tobben met rug, nek, duizeligheidsklachten, dronkenmansloop en hoofdpijn. Wekelijks en jarenlang fysiotherapie, dry needling en allerlei oefeningen gedaan, maar dat gaf even verlichting. Na googelen kwam ik bij Evers uit en werden mijn klachten zeer professioneel benaderd door Jetske en al snel kwam er een forse bekkenscheefstand uit. De Krullaards behandeling werd gestart en na de eerste behandeling was ik enkele dagen vermoeid en last van spierpijn, maar mijn klachten namen langzaam af. Hoe fijn was dat... Nu na 3 behandelingen, de Krullaards behandeling afgerond, maar blijf stug met bijbehorende zooltjes in mijn schoenen rondlopen gezien me dat een heel prettig gevoel geeft van "beide benen" op de grond. Mijn klachten zijn nog steeds weg, mijn zelfvertrouwen is fors gegroeid. Ik kan iedereen de deskundige kijk, brede aanpak en behandeling aanraden bij Centrum Evers.”