Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Slijmbeursontsteking

Door overbelasting of een infectie kan de slijmbeursontsteking ontstaan: we spreken dan van bursitis.

De oorzaak van een slijmbeursontsteking

Door overbelasting of, in zeldzame gevallen, een infectie kan de slijmbeurs ontsteken: we spreken dan van bursitis. Een slijmbeursontsteking kan ook een symptoom zijn van een reumatische aandoening.

Anatomie

Een slijmbeurs is een glijlaag die ervoor zorgt dat de verschillende weefsel in het lichaam niet langs elkaar schuren. Door een slijmbeurs kan een gewricht bijvoorbeeld soepel bewegen. Vooral mensen boven de 30 jaar kunnen er last van hebben.

Klachten

Je hebt last van pijn en stijfheid. Soms kan je de elleboog moeilijk bewegen. Ook kan je aan de achterzijde van de elleboog een zwelling zien of warmte voelen. De pijn kan uitstralen naar de onderarm.

Behandeling en herstel

Meestal schrijft de huisarts ontstekingsremmers, pijnstillers en rust voor. In sommige gevallen kunnen er cortisoneninjecties gegeven worden. Heel soms wordt de slijmbeurs operatief verwijderd. In bepaalde gevallen wordt de slijmbeursontsteking door een bacterie veroorzaakt. We spreken dan van een septisch bursitis. Die moet snel behandeld worden met antibiotica. Vaak moet de ontsteking ook operatief gedraineerd (leeg laten lopen) worden.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de pijn wat te verlichten

  • Rust kan de slijmbeursontsteking laten afnemen.
  • Het tot rust brengen van de spieren middels massage en oefeningen kan zorgen dat de slijmbeurs afneemt.
  • Je kan ontstekingsremmende medicatie nemen, informeer hiervoor bij de huisarts.

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Testimonial

Dhr. G. van de Beek (62) uit Voorthuizen

Krullaards

“Er is bijna niets zo vervelend, als bij een specialist vandaan te komen, met de mededeling "Je moet er maar mee leren leven". Met klachten als krachtverlies, kramp en een ijskoude voet, ga je dan toch op zoek naar mogelijkheden, om deze klachten te verminderen. Zo ben ik via via terecht gekomen bij een podoposturaal therapeute. Zij heeft mij met speciaal aangemeten zooltjes, het leven al een stuk aangenamer gemaakt.  Vorig jaar hoorde ik verhalen over een "plaat" bij Jan Evers. Dit zou heel bijzonder zijn. Nadat ik hier en daar wat inlichtingen had ingewonnen, en in overleg met de podoposturaal therapeute, heb ik de stap gewaagd, om op de "plaat" te gaan staan. Het bleek de Krullaards Perfect Reset methode te zijn. Als je deze behandeling vergelijkt, met manuele therapie e.d., dan is dit wel een zeer mens vriendelijke behandel methode.  Tijdens de behandeling, had ik dan ook nog wel mijn bedenkingen, zo van kan dit wel wat opleveren? Dit, omdat ik zo ongeveer niets had gevoeld. Maar nog maar net van het apparaat af voelde ik mijn voet opwarmen, en kreeg ik een losser gevoel in mijn lijf. Nu na drie behandelingen en de in samenspraak aangepaste bestaande zooltjes, ben ik zover, dat ik i.p.v. bijna elke nacht wel een keer wakker te worden van de kramp, ik bijna elke nacht lekker door slaap. Dat mij voet veel beter warm blijft, en dat ik veel makkelijker beweeg. Ik geloof niet in sprookjes, maar het is bijna te mooi om waar te zijn.”