Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Medical taping

Medical taping kan bij veel klachten worden ingezet.

Wat is medical taping?

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen met de voor velen karakteristieke, fel gekleurde, elastische tape. Het idee erachter is dat er lichaamsbeweging en daarbij spieractiviteit nodig zijn om lichamelijke problemen te voorkomen of te genezen. De stugge tape die tot op heden veel werd gebruikt om de bewegingsvrijheid van een spier of gewricht in te perken, had dit effect niet. Hierdoor ontstond een andere tape die lijkt op de menselijke huid. Doordat de tape elastisch is kun je de lichamelijke functies verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten ondersteunen, zonder het lichaam te beperkingen in haar bewegingsmogelijkheden.

Medical taping kan bij veel klachten worden ingezet, bijvoorbeeld bij nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen.

Wij gebruiken in de praktijk het gekleurde tape van het merk Cure Tape. Er zal de eerste keer een proeftape worden gezet, om te kijken of dit aanslaat. Bij de vervolg behandeling is het de bedoeling dat je zelf een rol Cure Tape aanschaft. Dit kan worden gedaan bij de balie op de Nieuwe Markt of op de Burgt.

Tarieven per 1 januari 2017

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV), indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

De onderstaande tarieven gelden alleen indien je niet aanvullend verzekerd bent. 

Fysiotherapie€ 34.00
Telefonisch intake consult€ 34.00
Telefonisch tussentijds consult€ 19.00
Lange zitting voor meerdere zorgvragen€ 57.00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€ 54.00
Eenvoudig rapport€ 25.75
Uitgebreid rapport€ 52.50
Manuele therapie€ 44.00
Oedeemtherapie€ 45.00
Screening€ 13.00
Intake en onderzoek na screening€ 38.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 34.00
Toeslag voor uitbehandeling€ 14.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50
Cure Tape (per rol)€ 15.00

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Martin Kelderman

Fietsmetingen
Fysio Fitness
Fysiotherapie
Medical taping

m.kelderman@centrumevers.nl

“Zorgzaam naar de patiënten en een zeer prettige collega.”

Testimonial

Dhr. G. van de Beek (62) uit Voorthuizen

Krullaards

“Er is bijna niets zo vervelend, als bij een specialist vandaan te komen, met de mededeling "Je moet er maar mee leren leven". Met klachten als krachtverlies, kramp en een ijskoude voet, ga je dan toch op zoek naar mogelijkheden, om deze klachten te verminderen. Zo ben ik via via terecht gekomen bij een podoposturaal therapeute. Zij heeft mij met speciaal aangemeten zooltjes, het leven al een stuk aangenamer gemaakt.  Vorig jaar hoorde ik verhalen over een "plaat" bij Jan Evers. Dit zou heel bijzonder zijn. Nadat ik hier en daar wat inlichtingen had ingewonnen, en in overleg met de podoposturaal therapeute, heb ik de stap gewaagd, om op de "plaat" te gaan staan. Het bleek de Krullaards Perfect Reset methode te zijn. Als je deze behandeling vergelijkt, met manuele therapie e.d., dan is dit wel een zeer mens vriendelijke behandel methode.  Tijdens de behandeling, had ik dan ook nog wel mijn bedenkingen, zo van kan dit wel wat opleveren? Dit, omdat ik zo ongeveer niets had gevoeld. Maar nog maar net van het apparaat af voelde ik mijn voet opwarmen, en kreeg ik een losser gevoel in mijn lijf. Nu na drie behandelingen en de in samenspraak aangepaste bestaande zooltjes, ben ik zover, dat ik i.p.v. bijna elke nacht wel een keer wakker te worden van de kramp, ik bijna elke nacht lekker door slaap. Dat mij voet veel beter warm blijft, en dat ik veel makkelijker beweeg. Ik geloof niet in sprookjes, maar het is bijna te mooi om waar te zijn.”