Voor iedere klacht een juiste behandeling!

McKenzie therapie

McKenzie therapie is een behandelsysteem voor rug- en nekpijn.

Wat is McKenzie therapie

‘McKenzie’-MDT is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie therapie is vooral bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen.
Het doel van McKenzie therapie is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. MDT McKenzie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.

Typisch voor het diagnostisch onderzoek bij McKenzie therapie zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Hieruit volgt meestal een voorkeursrichting die als huiswerkoefening gaat gelden en meerdere keren op de dag uitgevoerd dient te worden. Deze oefening stimuleert het herstelproces en geeft vaak een direct merkbare verbetering in het bewegen. Dit vermindert weer de pijn en zodoende wordt uw vicieuze cirkel doorbroken. Je krijgt meer controle en invloed op en over jouw eigen gezondheid. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan de specifieke houdingen en bewegingen in de belasting van uw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder meer manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties.

Tarieven per 1 januari 2017

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV), indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

De onderstaande tarieven gelden alleen indien je niet aanvullend verzekerd bent. 

Fysiotherapie€ 34.00
Telefonisch intake consult€ 34.00
Telefonisch tussentijds consult€ 19.00
Lange zitting voor meerdere zorgvragen€ 57.00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€ 54.00
Eenvoudig rapport€ 25.75
Uitgebreid rapport€ 52.50
Manuele therapie€ 44.00
Oedeemtherapie€ 45.00
Screening€ 13.00
Intake en onderzoek na screening€ 38.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 34.00
Toeslag voor uitbehandeling€ 14.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50
Cure Tape (per rol)€ 15.00

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Remco Ridder

Fietsmetingen
Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

r.ridder@centrumevers.nl

“Weet alles van fietsmetingen, “bekken specialist”.”

Remco Schellekens

Fysiotherapie
Manuele therapie
McKenzie therapie

r.schellekens@centrumevers.nl

“Hoe groot de hectiek ook is, altijd de rust zelve.”

Testimonial

Dhr. Wiebrand Dalemans (42) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Na mijn polsbreuk ben ik bij Centrum Evers terecht gekomen voor stabiliteit voor de pols. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en begeleiding. Ben Freek en Centrum Evers dankbaar dat ik weer zo snel fit ben. Hartelijke dank.”