Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Handtherapie

Bij handtherapie wordt gekeken naar specifieke klachten aan hand en pols.

Wat is handtherapie

Sinds juni 2015 van dit jaar heeft Centrum Evers handtherapie aan haar specialisaties toegevoegd. Fysiotherapeut Freek Hebing heeft de opleiding AOHT ( algemene opleiding hand therapie) met succes afgerond en mag zich handtherapeut noemen.

De hand is belangrijkste gereedschap is in allerlei handelingen die we dagelijks uitvoeren. Dit zien we terug in uitoefenen van beroep, sport en hobby’s maar bijvoorbeeld ook bij het aantrekken van een blouse. Een complexe samenwerking tussen 29 botstukjes en 36 spieren maken het mogelijk dat we met de pols en hand de meest uiteenlopende bewegingen kunnen uitvoeren.

Een verstoring aan dit complexe geheel vraagt en verdient dan ook een gespecialiseerde aanpak zoals handtherapie. Handtherapie is ook geschikt na een chirurgische ingreep aan hand of pols.

Tarieven per 1 januari 2018

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV), indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

De onderstaande tarieven gelden alleen indien je niet aanvullend verzekerd bent. 

Fysiotherapie€ 34.00
Telefonisch intake consult€ 34.00
Telefonisch tussentijds consult€ 19.00
Lange zitting voor meerdere zorgvragen€ 57.00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€ 54.00
Eenvoudig rapport€ 25.75
Uitgebreid rapport€ 52.50
Manuele therapie€ 44.00
Oedeemtherapie€ 45.00
Screening€ 13.00
Intake en onderzoek na screening€ 38.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 34.00
Toeslag voor uitbehandeling€ 14.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50
Cure Tape (per rol)€ 15.00

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Freek Hebing

COPD
Fysiotherapie
Handtherapie
Medical taping

f.hebing@centrumevers.nl

“Zonder Freek had de praktijk niet gestaan waar we nu staan.”

Testimonial

Dhr. Koos Willemsen (53) uit Lunteren

Krullaards

“Bijna een half jaar geleden behandeld door Sabine op de wonderplaat van Krullaards, sinds die tijd klachtvrij (!)...oorzakelijk verband? ik denk het wel! Nogmaals reuze bedankt Sabine & Jan!”