Voor iedere klacht een juiste behandeling!

Geriatrie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek.

Wat is geriatrie

De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet uitsluitend om ouderen, maar ook om cliënten die bijvoorbeeld door verminderde conditie en kracht, een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, verminderd evenwicht, osteoporose of valproblematiek achteruit gaan in het lichamelijk functioneren. De geriatrie fysiotherapeut helpt u bij het verbeteren van het lichamelijk functioneren en voorkomt of vertraagd verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen.

De geriatrie fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Er wordt geïnformeerd over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Tarieven per 1 januari 2017

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering (AV), indien de fysiotherapie medisch noodzakelijk is. De hoogte van de vergoeding verschilt per AV. De vergoeding hangt af van aandoening (chronisch of niet-chronisch) en leeftijd; ook speelt een rol of de therapeut staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteits-register Fysiotherapie.

Bij een aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Op de chronische lijst ziet u om welke chronische aandoeningen het gaat. Bij vergoeding voor een niet-chronische aandoening speelt de leeftijd een rol.

Onder de 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering. Daarnaast geldt een vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

De onderstaande tarieven gelden alleen indien je niet aanvullend verzekerd bent. 

Fysiotherapie€ 34.00
Telefonisch intake consult€ 34.00
Telefonisch tussentijds consult€ 19.00
Lange zitting voor meerdere zorgvragen€ 57.00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€ 54.00
Eenvoudig rapport€ 25.75
Uitgebreid rapport€ 52.50
Manuele therapie€ 44.00
Oedeemtherapie€ 45.00
Screening€ 13.00
Intake en onderzoek na screening€ 38.00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 34.00
Toeslag voor uitbehandeling€ 14.00
Oefenelastiek v.a.€ 3.50
Cure Tape (per rol)€ 15.00

 

Direct een afspraak maken

Vul hieronder ons formulier in en maak direct een afspraak!

Bianca de Heus

Fysiotherapie
Geriatrie
Revalidatie

b.deheus@centrumevers.nl

“Wat een doorzettingsvermogen.”

Testimonial

Dhr. P. Koeman (74) uit Barneveld

Fysiotherapie

“Ik ben erg content met de behandelingen en begeleiding. Er is de nodige betrokkenheid en empathie, deskundigheid en zorgvuldigheid. Het geheel is motiverend en stimulerend! Ik wil uw centrum medewerkers graag aanbevelen.”